Corporate finance - Waarderingen & Transactie begeleiding

'Consistentie' - Verspreid over de wereld hanteren onze leden dezelfde kwaliteitsstandaard. Waar ook ter wereld, u heeft altijd de beschikking over de hoogste mate van kwaliteit.

Corporate Finance

Uw bedrijf verkopen is over het algemeen een eenmalig, vrij complex en ingrijpend gebeuren. Goede begeleiding is daarbij van onschatbare waarde. Met ons Corporate Finance team heeft u een team van ervaren specialisten die u bij het volledige overnametraject kunnen begeleiden. Onze adviseurs brengen u in contact met strategische kopers of investeerders. Helpen bij zowel managementbuy-outs (MBO) als managementbuy-ins (MBI). Tot de overdracht van aandelen zijn ze er voor u. Uiteraard begeleiden we ook het aankopen van of investeren in bedrijven. Met de combinatie van expertise op waarderingsgebied en de advisering bij transacties bieden wij een onafhankelijk advies op financieel strategisch niveau.

 

Transactiebegeleiding

Wat is het bedrijf precies waard? De eerste stap in een aankoop- of verkoopproces houdt in dat er een onderbouwde prijsbepaling plaatsvindt. Bij alle volgende stappen kan de (ver)koper eveneens rekenen op de deskundige en betrokken begeleiding van onze Corporate Finance professionals. Van het bepalen van de juiste strategie tot het finale akkoord. We stellen profielschetsen op. Voorzien in een uitgebreid informatiememorandum. Zorgen voor geheimhoudingsovereenkomsten. En nemen deel aan de onderhandelingen.

 

Is er niet meteen een koper of overnameobject te vinden? Wij gaan voor u op zoek. We analyseren de markt, benaderen (anoniem) potentiële kandidaten en voeren verkennende gesprekken. Als vraag en aanbod elkaar hebben gevonden, zorgen we voor een onderbouwde  business presentatie. We zijn er voor u, van begin tot einde.

 

Specifieke waarderingsvraagstukken

Waarderingen kunnen een complexe aangelegenheid zijn. Het vraagt een grondige kennis van de omstandigheden en de methodiek. De redenen voor de waardebepaling kunnen uiteenlopend zijn. Vaak voor de overdracht, verkoop of aankoop van een bedrijf. Maar ook van belang bij geschillen tussen aandeelhouders. Of  bij het beoordelen van een bepaalde fiscale structuur. Of wanneer u overweegt uw medewerkers of management te laten participeren in het bedrijf. Of als u opvolgers al gedeeltelijk mede-eigenaar wilt maken. Ook bij het beoordelen van een bepaalde fiscale structuur is het zaak te weten wat een bedrijf waard is.

Ons Corporate Finance team is gespecialiseerd in waarderingsvraagstukken. Met onafhankelijk en deskundig advies helpen we klanten de juiste financiële strategie te bepalen. 

 

 


Ons Corporate Finance Team

Martijn Dekker

Corporate Finance Partner

Meer

Willem van Doorn

Corporate Finance Advisor

Meer