Fiscaal advies

'Optimale dienstverlening' - We streven ernaar om binnen onze branche dé standaard voor optimale dienstverlening te zetten.

Fiscaal advies

Dat onze dienstverlening servicegericht en proactief is, vinden we vanzelfsprekend. Andersen Tax & Legal legt de lat hoger. We willen u optimaal bijstaan en van toegevoegde waarde zijn. Ons advies is geen opsomming van mogelijkheden, gebaseerd op wetten, regelgeving en jurisprudentie. Ons advies is helder. Onderbouwd. Concreet. Het helpt de klant bij het bepalen van zijn fiscale koers. We adviseren wat fiscaal en zakelijk gezien, de meest gunstige en passende oplossing is. En ondersteunen bij  het in praktijk brengen van het advies.

 

Aangiftewerkzaamheden

Uw aangifte is de cijfermatige vertaling van fiscale adviezen en genomen beslissingen. Het verzorgen van een aangifte is een essentieel onderdeel bij alle vormen van fiscale dienstverlening. Het staat vast dat dit zorgvuldig en professioneel moet gebeuren.

Onze fiscale adviseurs beheersen de materie en hebben de nodige ervaring om uw aangiften te verzorgen. Van voorbereiding tot indiening, nemen onze professionals uw aangiften voor hun rekening. Desgewenst kunt u hen ook vragen voor de review van een eerder door uw accountant, fiscaal adviseur of financiële medewerkers opgestelde aangifte.  

Naast vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en omzetbelasting, kunt u onze professionals inschakelen voor andere aangiftes. Denk aan de aangifte erf- en schenkbelasting. Of de Opgaaf Intracommunautaire Prestaties (EC Sales List) en Intrastat-aangiften. Ook het opzetten van een loon- en/of btw-administratie kunt u aan hen toevertrouwen.

 

Belastingadvies

Of u nu een klein familiebedrijf leidt of CEO van een beursgenoteerde multinational bent, dagelijks wordt van u verwacht dat u zakelijke beslissingen neemt. Beslissingen die ongewild een grote fiscale impact kunnen hebben. Dat besef is er echter niet altijd.

Onze adviseurs kennen de complexe fiscale wet- en regelgeving van a tot z. Hun kennis vertalen zij in duidelijke en praktisch toepasbare fiscale advisering. Hun advies geeft sturing. Het zorgt ervoor dat u de juiste fiscale beslissingen en keuzes maakt. En dat u tijdig weet wat de gevolgen hiervan zijn.

Onze  adviseurs zijn er voor u op de momenten dat het nodig is.  Ze gaan de dialoog aan met de vertegenwoordigers van de (Nederlandse of buitenlandse) belastingdienst. Vervullen een rol in het kader van tax accounting. Zetten een tax control framework op. Bieden u ondersteuning bij fiscale geschillen of het vervullen een ondersteunende rol bij onderhandelingen.

Bij Andersen Tax & Legal is een advies geen droge opsomming van mogelijkheden. Onze adviesverlening houdt in dat we actief met u meedenken. We zetten bakens uit die helpen om uw fiscale koers te bepalen. Niet alleen voor nu, maar ook voor de komende jaren.


Ons tax team

Ramon van Aarle

Partner

Meer

Erik van Peursem

Tax Partner

Meer

Ruben van Aarle

Partner

Meer