Ruud Engelen

Head of Financial Advisory & Accounting Services

  • +31732060239

  • +31653156875

  • ruud.engelen@andersentaxlegal.nl

  • Werklocatie: 's-Hertogenbosch

Na mijn studie bedrijfseconomie (Tilburg University) ben ik in 1991 mijn professionele carrière begonnen bij KPMG Accountants. Nadat ik ben afgestudeerd als registeraccountant werd ik in 2002 benoemd als partner bij KPMG. Voor KPMG werkte ik vanuit de kantoren ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Amstelveen.

 

In mijn rol als (lead)partner was ik overall verantwoordelijk voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan een brede portefeuille (inter)nationale cliënten variërend van DGA en familiebedrijven tot grote ondernemingen en stichtingen. Naast het begeleiden van cliënten bij het realiseren van hun (internationale) groei-ambities  heb ik diverse due diligence onderzoeken uitgevoerd. Tijdens mijn carrière heb ik mezelf ontwikkeld tot een klankbord en sparring partner voor Raden van Commissarissen, Bestuur, directie(teams) en management. Ik werk graag in een team van professionals en weet de theorie om te zetten in begrijpelijke praktische toepassingen. Bij mijn relaties richt ik me als trusted advisor vooral op het verbeterpotentiëel dat in iedere organisatie zit.

 

Na meer dan 25 jaar bij KPMG te hebben gewerkt ben ik in 2017 bij Andersen Tax & Legal begonnen aan een nieuwe uitdaging. Ik voel me thuis bij deze jonge, inspirerende en ondernemende groep professionals die net als de cliënten waarvoor wij mogen werken wil blijven groeien. Persoonlijke groei in combinatie met nieuwe activiteiten die ervoor zorgen dat wij nog relevanter kunnen zijn voor onze relaties. Als 'head of' ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van de nieuwe service line Financial Advisory & Accounting Services. Hiermee richten wij ons op het verder professioneel ontzorgen van onze relaties. Onze Financial Advisory & Accounting Services sluiten naadloos aan bij de overige dienstverlening van Andersen Tax & Legal. Goede (financiële) informatievoorziening is waar het om gaat bij Financial Advisory & Accounting Services. Voor zowat alle werkzaamheden waarvoor u in dat kader overweegt een accountant in te schakelen kunt u inmiddels een beroep op ons doen. Wij lichten de mogelijkheden graag nader aan u toe.